O klubu

applelogo

Povijest ženskog rukometa u Rijeci započinje daleke 1958. godine kada je osnovan DTO „Partizan Zamet “, današnji Ženski rukometni klub „Zamet“. Počeci igranja bili su više nego spartanski, igralo se na igralištu sa šljunkom, zatim na asfaltu uz rasvjetu, a danas se možemo pohvaliti reprezentativnom dvoranom „Centar Zamet“ koja je izgrađena 2009. godine. Prepoznatljivost kvalitete kluba danas je škola rukometa koja se uz idealne uvjete u „Centru Zamet“, provodi i u osnovnim školama grada Rijeke. Na taj način stvara se piramida razvoja ženskog rukometa u našem gradu te se iz velike baze igračica kvaliteta usmjerava ka višim razinama natjecanja. Temeljem toga klub uspješno nastupa na svim razinama ligaških natjecanja dok su igračice ŽRK “Zamet“, kroz povijest igrale za reprezentaciju u različitim selekcijama.

Ponosno ističemo da je naš klub kroz 60 godina postojanja ostvarivao odlične rezultate nastupajući od Gradske lige, Kupa pa sve do tadašnje najviše lige bivše države, kasnije Hrvatske. Danas se natječemo u 2. HRL i sa pravom očekujemo nastup u najvišem rangu natjecanja.

Pozivamo Vas da se priključite našem timu koje kroz zajedništvo, timski rad i pobjednički duh, okuplja veliki broj sportašica, roditelja i prijatelja našeg kluba i ženskog rukometa!