ZAMET U16: srebro sa završnice!

ZAMET U12
10/04/2022
ZAMET U14: 2 pobjede za kraj sezone
24/04/2022

Nakon što su se u regularnom dijelu prvenstva, kao prvoplasirane u regiji 3, izborile odlazak na završnicu PH, na kojoj je sudjelovalo 12 najboljih ekipa iz Hrvatske, naše kadetkinje su jučer u dvorani Žatika u Poreču odigrale finalnu utakmicu te su u borbi za titulu najboljih u državi u odličnoj i krajnje napetoj utakmici protiv ŽRK IVANIĆ nakon sedmeraca osvojile fantastično 2. mjesto.
Zamećanke su u skupini odigrale pet utakmica te su zabilježile 4 pobjede i jedan poraz.
Na otvaranju turnira, u 1. kolu skupine A odigrana je utakmica sa RK LOKOMOTIVA ZAGREB, u nešto slabijoj igri zabilježen je poraz od 14:20 te je za najbolju igračicu u našim redovima izabrana Sara Svast. Već popodne odigrana je utakmica 2. kola protiv ŽRK TROGIR 58 i zabilježena je uvjerljiva pobjeda od 29:12 a najbolja igračica u našim redovima bila je Emma Jukan.
U subotu odigrana je utakmica 3. kola protiv RK PODRAVKA, te su naše kadetkinje borbenom igrom zabilježile pobjedu od 17:16 a za najbolju pojedinku susreta izabrana je golmanica Mia Mraković. U 4. kolu zabilježile su novu pobjedu savladavši ŽRK SPLIT 2010 rezultatom 14:12 te je za najbolju pojedinku susreta izabrana je Sara Svast.
U nedjelju ujutro odigrana je zadnja utakmica u grupi protiv ŽRK BROD u kojoj su Zamećanke zabilježile pobjedu 22:16 i izborile nastup u polufinalu završnice 1. HRL U16, za najbolju pojedinku susreta izabrana je Emma Jukan.
Već popodne uslijedila je polufinalna utakmica protiv ŽRK OSIJEK. Odličnom igrom i pobjedom od 20:14 naše kadetkinje, predvođene Dorom Rajković, koja je ujedno izabrana za najbolju pojedinku susreta, izborile su ulazak u finale i borbu za državnog prvaka 1. HRL U16.
U današnjem finalnom susretu sa ekipom ŽRK IVANIĆ, nakon vrlo uzbudljive i rezultatski neizvjesne utakmice koja je u regularnom dijelu završila neriješenim rezultatom 14:14 prišlo se izvođenju sedmeraca u kojima naše kadetkinje nisu imale sreće te je na kraju zabilježen poraz od 14:16 kojim je osvojeno 2.mjesto a za najbolju igračicu susreta proglašena je Nika Budić.
Tijekom cijelog turnira, naša ekipa imala je problema sa povredama, ali su Zamećanke stiskale zube i pružale svoj maksimum do samog kraja i time ostvarili ovaj veliki uspjeh. Također, ovom fantastičnom rezultatu veliki doprinos dali su i roditelji svojom podrškom i navijanjem sa tribina na čemu smo ih vrlo zahvalni.
U najbolju sedmorku turnira izabrana je Sara Svast. Najbolji obrambeni igrač turnira je Nika Budić a za najbolju igračicu cijelog turnira izabrana je Emma Jukan.
Ovim putem čestitamo našim curama, trenerima i ostalim službenim osobama na velikoj borbi i sjajnom rezultatu. Preponosni smo na vas i sretni što ste baš vi budućnost riječkog rukometa.