Zamećanke uvjerljive protiv Ivanića, Riječanke žele sve pobjede do kraja

Zamećanke napravile još jedan korak prema povratku u Prvu ligu
03/03/2020
Čeka se odgovor Saveza: Riječke rukometašice još se nadaju Prvoj ligi
25/07/2020

RIJEKA Utakmica 16. kola Druge lige rukometašica – zapad: Zamet – Ivanić 41:22 (21:10). Dvorana mladosti. Gledatelja 100. Suci: Krmek (Rijeka), Prpić (Kostrena).

ZAMET: Troskot 7, Polić, Perčić Bahtiri, Blažić 1, Mršić 3, K. Mikolić 6, Tabar 2, Brkljača 5, I. Mikolić 1, Krizmanić 3, Pleše 3, Toskić, Stanić 2, Sabalić, Visković 7, Đuzel 1.

IVANIĆ: Vitasović, Balajić 1, Boštjančić 2, Tena Popović Gecan, Plešković, Tea Popović Gecan, Cvetić 1, Cupek 8, Petković 3, Ana Hasan 2, Krajpl 3, Vidović, Hren, Ema Hasan, Orlović 2.

Rukometašice Zameta su i u ogledu s Ivanićem opravdale ulogu favoritkinja, liderice prvenstva su košarkaškom razlikom svladale gošće iz Ivanića bez obzira na to što su trećeplasirana ekipa prvenstva. Igračice trenera Igora Marijanovića su se pritom zaista nadavale golova, do poluvremena je već bilo 22:10, da bi sve na koncu bilo zaokruženo s visokih 41:22 golgeterice utakmice Maje Visković i njezinih suigračica.

– Ne možemo reći da smo baš očekivale tako uvjerljivu pobjedu – kaže Maja Visković, visoka i efikasna igračica Zamećanki na crti. – Znale smo da su gošće iz Ivanića oslabljene, da im je prva lijeva vanjska igračica otišla u Umag, ali nismo očekivale da ćemo već u petnaest minuta igre napraviti toliku razliku. Poslije toga razlika je samo rasla.

Zamećanke su bogatoj kolekciji pobjeda dodale još jednu, imaju maksimalan učinak na vrhu ljestvice sa čak svih šesnaest punih pogodaka.
– Uoči početka prvenstva mi smo znale kakav imamo potencijal i koliko vrijedimo te koliko treniramo, ali sada, kako nam idu utakmica za utakmicom, nismo očekivale baš da ćemo biti tako uspješne.Zamet iz kola u kolo učvršćuje ionako čvrstu bazu za osvajanje prvog mjesta i za let u Prvu ligu.

– Kada je riječ o preostalim utakmicama, želimo samo nastaviti ovako očekujući utakmicu s Trešnjevkom koja nam je prvi konkurent. Željele bismo pobijediti sve do kraja i jasno, vratiti se u Prvu ligu. (I. D.)

SENIA – RUGVICA 36:32

SENJ Utakmica 15. kola: Senia – Rugvica 36:32 (18:15). Dvorana Robert Barbić – Beli. Gledatelja 150. Sutkinje: Kirasić, Stipetić (Ogulin).

SENIA: Cvjetičanin 2, Jurčić, Samardžić 3, Bradanović 3, Šolić, Strukar, Barbić 2, Zugan 5, Margeta 1, Biondić, Matejčić 6, Posavec 1, Nekić 13, Hodak, Kren.

RUGVICA: Krznar, Jurić 7, Marijančić 6, Jakšić 4, Dijana Vincek 3, Ivanda 5, Lucić, Hlupić, Maras, Pašalić 6, Ivona Vincek, Tolić, Čičak 1.

Senkinje su taman prizdravile nakon gripe koja im je prorijedila ekipu, nakon što im nije omogućena odgoda utakmice u Labinu. Sada su u punom sastavu u borbi za ostanak osvojile važne bodove s izravnim konkurentkinjama, s Rugvicom. Senia je krenula munjevito i povela je 7:3, ali gošće su brzo reagirale i anulirale zaostatak, izjednačile su na 8:8. Do 12:12 ekipe su bile izjednačene, no domaće su napravile seriju i odmaknule su na četiri koraka prednosti, poluvrijeme su potom dobile 18:15 u toj senjskoj kiši golova.

Pozitivni trend Senkinja je nastavljen toliko da su domaće približavanjem sredine nastavka odmaknule na osam golova razlike. Uvidjevši da su bodovi osigurani, u domaćem taboru su dali priliku i najmlađim curama s klupe te su gošće donekle umanjile štetu, na koncu je Senia trijumfirala uvjerljivo 36:32. Osim što je osvojila bodove s izravnim konkuretkinjama, Senia ima i bolji međusobni odmor s Rugvicom.

Ostali rezultati: Karlovac – Rovinj 27:23, Arena – Rudar 28:23. 
Poredak: Zamet 32, Trešnjevka 26, Ivanić 23, Rudar 23, Samobor 17, Lokomotiva II 14, Zaprešić 13, Karlovac 13, Senia 9, Arena 9, Rugvica 7, Rovinj 2.

Izvor: Novi List