SPAS U ZADNJI ČAS! Iva Lesjak nova predsjednica kluba Zamet

Nova Uprava dala nam je vjetar u leđa, ne želimo ispasti iz Prve lige
05/02/2019

Iva Lesjak je nova predsjednica rukometašica »Zameta«, u novom Upravnom odboru su Arijana Linić, Nikolić, Živko Vejnović, bivša istaknuta igračica Tamara Karbić Košpić, te Bojan Sušanj. To je vijest sa Izborne skupštine kluba koja je prvo u kuloarima, a onda i službeno najavljivana već neko vrijeme, a održana je u trofejnoj sali dvorane na Zametu ove srijede. 

Doajen riječkog rukometa Simeon Kosanović, koji je uspješno jedrio s ekipom u davnim prvoligaškim danima bivše Jugoslavije, Branimir Čutić, Željko Milanović, Edo Šmit, Damir Bogdanović… sve redom imena koja su desetljećima pisala ili još uvijek pišu povijest riječkog rukometa su nazočila skupu na kojem je rečeno dosta lijepih riječi i izraženo nadanja u bolje dane kluba za kojim je već 60 godina postojanja. Igračice i trenerice, Adrijana Prosenjak i Jasenka Pilepić su sve zajedno dočekale kao putnici u pustinji oazu, očekujući da će sada »Zamet« dalje kročiti kako i priliči klubu takva imena, ugleda i tradicije.

Dok se čekala ova Izborna Skupština iza scene se radilo na traženju novog vodstva kako bi se klub, sa sadašnjih klimavih, postavilo na zdrave noge i konačno počelo živjeti normalnim, zdravim sportskim životom.

– Riječki sportski savez se kao i Grad Rijeka sve ovo vrijeme trudio da ženski rukomet u Rijeci ostane – rekao je Slaviša Bradić, v.d. tajnika Riječkog sportskog saveza. – Ovo sve iza nas je bio jedan sportski triler za kojega mislimo da će imati happy end.

Predsjednice kluba nije bilo od kada je odstupila Sandra Stojković Hinić i to iz obiteljskih razloga, budući je s obitelji otišla živjeti na Island. Iz kluba su stalno održavali kontakte sa njom, a ona se pismom obratila »Zametu«, njezina poruka je pročitana skupštinarkama i skupštinarima.

– Bila sam predsjednica »Zameta« u proteklih godinu dana, a to je nažalost bila najgora godina u povijesti kluba – napisala je između ostaloga Sandra Stojković Hinić. – Sada ste ovdje na Skupštini kako biste okrenuli novu stranicu u povijesti »Zameta«. Na nama je sada staviti na noge ovog posrnulog gorostasa. Nadam se da će nova predsjednica uspjeti u tome, u svemu onome u čemu mi nismo uspjeli. U tome može računati na pomoć svih nas, ja sam uvijek spremna pomoći. »Zamet« je moj klub, bio je moj i prije nego što sam se rodila – poručila je u svom emotivnom stilu bivša igračica i čelnica Zamećanki.

Skupu se obratio i Renato Kostović, v.d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, izražavajući podršku klubu poručujući da »Zamet« uvijek može računati na pomoć i razumijevanje Grada u susretanju sa svakodnevnim teškoćama. Da ih ima to znaju valjda i vrapci koji se svakodnevno smrzavaju oko zametske dvorane.

Nova predsjednica je sudeći po prvim koracima izgleda to vrlo dobro shvatila, Izborna Skupština praktički tek što je bila završena a ona je odmah sa suradnicama i suradnicima iz Upravnog odbora zakazala razgovor na licu mjesta.

Nova predsjednica Iva Lesjak se kratko obratila skupštinarkama i skupštinarima očekujući kao i oni sami bolje dane kluba bogate tradicije.

– Poduzetnica sam dvadeset godina, majka sam troje djece – rekla je Iva Lesjak. – Kontaktirali su me još ranije iz Riječkog sportskog saveza i primila sam se ove funkcije. Pregovarali smo neko vrijeme oko toga, razmišljala sam mogu li ja to. Mislim da mogu uz potporu ostalih ljudi iz Upravnog odbora. Svi zajedno ćemo surađivati da bi riješavali financijske probleme kluba. Kvaliteta ovdje postoji, mislim da možemo i hoćemo nešto ostvariti. Stavljam vam svoje vrijeme na raspolaganje za rješavanje problema kako se oni pojave.

Izvor: Novi List